"Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbánthatsz olyanokat, akiket szeretsz."

2010. április 17.

Zászlószentelés és Kárpátia koncert


A Kárpátia Petőfibányán....2010.április 9-et írt a naptár. Egész nap erre készültem.
Felvettem ünnepi gúnyám és elindultam. A gyönyörűszép kék égen mosolygó, melengető napfény ragyogott. A reggel Verpelétről elinduló motoros és autós felvonulás tagjai jónéhányan vették uticéljuk utolsó állomásának Petőfibányát. No és rajtuk kívül A GÁRDISTÁK és A Jobbikosok, no meg a szimpatizánsok is szép számmal igyekeztek a Művelődési Ház elé. Az emberek csak gyűltek, egyre gyűltek. Kivont zászlókkal, nemzetiszín lobogókkal sorakoztak fel a széles lépcsőkön. Közben elő-előbukkant Borbély Miki és csapatának néhány tagja, amint fennt, a lépcső tetején serénykedtek. Az esti koncert előkészítésén fáradoztak. Mikor összesereglett a nép és tizenhetet ütött az óra megkezdődött az ünnepélyes Zászlószentelés! Csodaszép ünnep volt! Jelen volt Kiss Róbert Országos Gárda Főkapitány és Dr Hegedűs Zsuzsanna (ifj. Hegedűs Lóránt testvére), aki megáldotta a felsorakozott Jobbikos és Gárda lobogókat! Egy lány gyönyörűen elszavalta a Hiszek egyet. A hideg lelt végestelen végig. Azt hittem már nem lehet fokozni, de lehetett. Zsuzsannával az ünnepség végén együtt elénekeltük a Székely Himnuszt. Majd a Gárda és mi is együtt köszöntünk egymásnak egy Szebb Jövőt! Egy aprócska adalék még ehhez a naphoz: 
az eseményre hivatalos volt Ferenczi Henrik, a Heves Megyei Gárda Kapitánya is, de éppen születendő gyermeke és vajúdó neje adtak néki igazolást távolmaradásáról! Elnézzük neki, hisz egy magyarral többen vagyunk! Visszaballagtunk főhadiszállásunkra, a barátnőmékhez, ahol röpke magyaros bulit tartottunk. Egyszer csak Kollégánk, a körzet Országgyűlési Képviselő jelöltje, Dr Nyujtó Zsolt megérkezett értünk és az ő vezetésével átballagtunk az unokatesómékhoz, ahol a Gárdisták főztek egy finom babgulyást. Végül a nap megkoronázásaként elkövetkezett a KONCERT! Az előzenekar állítólag nagyon jó volt, de sajnos erről lemaradtam, hiszen valamikor ki kellett osztani azt az összesen 53 db 
jegyet, amit kis társaságom számára megvettem. Még az utolsó előtti pillanatban is jegyet osztogattam. No meg öleléseket, puszikat: az egyre érkező ismerősök, FÓRUMOS TAGOK, barátok, ismerősök, kollégák. Már akkor sejtettem, hogy szuper full estém lesz, de azért azt nem gondoltam volna előre, hogy mi kerekedik ki belőle! Mert hát tudjátok meg: SOHA NEM ÉLTEM VÉGIG ILYEN KÁRPÁTIA KONCERTET!!! Az első pillanattól együtt, egy emberként énekeltünk mindannyian! Felemelő érzés volt köztük lenni! A Fiúk felülmúlhatatlant alkottak aznap este! Erdélyi utuk előtti utolsó koncert volt ez. 
Nekünk meg az utolsó választási hajrá levezetője, amolyan jól megérdemelt jutalomfalat! De ki is élveztük közösen mindahányan ott voltunk. Két furcsa esemény is történt velem. Az egyik: itt, a Magyar Vagyok-on a csoportomban van egy kolléganőm, rajongótársam, név szerint Nász Kinga, a Kárpátia fórumon Bambula. Egymás mellé keveredtünk
 a színpad előtt. Egyszer csak megszólított: hogy mi "ismerjük" egymást a Magyar Vagyok-ról, csak nem tud belépni, mert valami nem stimmel a jelszavával! - Úgyhogy Kérlek Kabai Zoli Barátom, ha olvasod ezeket a sorokat, tégy valamit vagy írj hogy Kinga újra köztünk lehessen!!! Természetesen hatalmas örömmel nyugtáztuk és néhány dal együtt éneklésével ünnepeltük meg személyes találkánkat! A másik egy picit fájóbb nekem: Ott volt egy kedves Házaspár, akivel már itt is és a Fórumon is leveleztünk. Ott álltunk egymástól nem messze és néztük egymást, összemosolyogtunk. Aztán jött ám nekem a felismerés már itthon, másnap a képek nézegetése közben, hogy valójában nem más volt, mint Hunsanyika és Noralin.hu! 
Nagyon sajnálom, hogy nem váltottunk pár szót a tömegben! De megbeszéltük azóta, hogy ezt muszáj leszbepótolni! Egyik kedves Fórumos társunk sütivel lepett meg minket és egy másik Fórumos társunk, Juditka123 itt ünnepelte a szülinapját! Így aztán ennek nagy örömére és az Ő tiszteletére szerte az országból jöttek a Fórumosok! A koncert: maga a felszabadult őserő volt! A Fiúk hatalmasat zenéltek, Petrás Jani pedig fergetegeset énekelt duettet egy lőrinci illetőségű Piszkos Freddel :), aki méltán érdemelte ki a matrózsapkát! Vastapssal díjaztuk érte! (Megjegyzem: azóta többször is volt már rajta, láttam a buszon! :D) Mi pedig csak táncoltunk, tomboltunk, énekeltünk kedvünkre! Hol egy egész sorban összekapaszkodva, hol pedig sokan-sokan körben, középen a Fórumos zászlót lengető Bajnokkal! 
Aztán elkövetkezett ami mindig: Vége lett! Elénekeltük együtt a Székely Himnuszt immáron ezen estén másodszor és hangos köszönéssel ismét együtt kívántunk egymásnak egy
Szebb Jövőt!

Képek és hangok itt sorban:
http://picasaweb.google.hu/Ildikamano/20100409ZASZLOSZENTELESESKARPATIAKONCERTPETOFIBANYA#

http://picasaweb.google.hu/jaknor/Karpatia100409Petofibanya#

http://picasaweb.google.hu/juda3750/Petofibanya#

http://picasaweb.google.hu/Jozso40/ZaszloszentelesPetofibanya2010Aprilis#

http://picasaweb.google.hu/Ildikamano/20100409PETOFIBANYAZASZLOSZENTELESESKARPATIAKONCERTWickeyKepei#

http://www.youtube.com/my_playlists

Nincsenek megjegyzések: